Dubbelconcert

Laatste update om 10:02 op Saturday, 12 October

Op zaterdag 19 oktober geven Brassband Gelderland en de Euregio Brassband uit Borne een gezamenlijk Dubbel Brass Concert. In het gebouw van Wilhelmina Glanerbrug (Schipholtstraat 41) brengen zij vanaf 20:00 een programma ten gehore waarin alle aspecten van de moderne brassbandwereld langskomen. De toegang voor dit concert bedraagt €10,-, voor kinderen onder 12 is dit €5,- (pinnen mogelijk).

Brassband Gelderland is in 1965 door enkele enthousiaste koperblazers opgericht met als doel: het spelen van echte, originele brassbandmuziek. De leden van de band komen uit heel Gelderland (en sommige ook van daarbuiten). De band wordt geroemd om haar unieke klankkleur en de mooie projecten die zij organiseert. Denk hierbij aan de indrukwekkende uitvoering van ‘The Armed Man’ van Jenkins in de Gudulakerk in Lochem en dit voorjaar aan de prachtige Markus Passion van Jacob de Haan in de St. Willibrorduskerk in Vierakker. 

Brassband Gelderland

De Euregio Brassband speelt een grote verscheidenheid aan muziek, van populaire, popmuziek tot marsen en klassieke werken. Momenteel zitten zij in de aanloop naar het Nederlands Brassband Kampioenschap in Utrecht. Hier zullen ze het driedelige “Fanfares, Song and Dances” van Philip Sparke ten gehore brengen. Deze werd, samen met 2 andere stukken, op 5 oktober ook al beoordeeld tijdens het Brassband Festival Midden Nederland te Amersfoort. Het geheel werd daar beloond met een mooi juryrapport en de prijs voor de beste solist. Voor mensen die liever dichterbij een concert bezoeken, zullen zij dit programma ook in Glanerbrug spelen.