Muzikale avond in Zeist: 'Zei(st) gelooft in mij

Laatste update om 16:53 op Monday, 30 September

Op zaterdag 12 oktober 2024 vindt in Zeist een bijzonder concert plaats onder de titel 'Zei(st) gelooft in mij', een knipoog naar het thema van 'The Passion' dat dit jaar in de gemeente Zeist wordt georganiseerd. Twee gerenommeerde orkesten, Brassband Breukelen en O.B.K. Zeist, verzorgen een afwisselend programma dat zowel jong als oud zal aanspreken. Het concert wordt gehouden in de Sionskerk en belooft een avond vol muzikale hoogtepunten te worden.

Brassband Breukelen brengt ‘A New Beginning’
Brassband Breukelen zal onder andere het indrukwekkende werk 'A New Beginning' van Philip Harper ten gehore brengen. Dit epische stuk vertelt het verhaal van de herbouw van St. James’s Church in Londen na de verwoestende Grote Brand van 1666. 'A New Beginning' staat ook dit jaar als verplicht werk voor de eerste divisie tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen, die op zaterdag 26 oktober plaatsvinden in TivoliVredenburg, Utrecht. Voor de brassband is dit concert een perfecte gelegenheid om het uitdagende stuk voor een lokaal publiek uit te voeren en hun muzikale vaardigheden te tonen.

O.B.K. Zeist: Scrollmania! en meer
Het harmonieorkest O.B.K. Zeist brengt een gevarieerd promotieprogramma waarin onder andere het eigentijdse werk 'Scrollmania!' van Martijn Rondel centraal staat. Deze compositie, geïnspireerd op het dagelijks gebruik van mobiele telefoons, belooft een herkenbare en vermakelijke ervaring te worden voor het publiek, vooral voor jongeren. Rondel weet met zijn composities eigentijdse thema’s op een toegankelijke manier te vertalen naar muziek, en 'Scrollmania!' is hier geen uitzondering op.

Muzikale intermezzo’s: José Bosschers en Guy van Beek
Naast de orkestwerken zal zangeres José Bosschers uit Zeist het themalied van 'The Passion 2024' ten gehore brengen, begeleid door pianist Guy van Beek. Dit intieme intermezzo zorgt voor een persoonlijke noot in het concert en verbindt het geheel met de bredere thema’s van geloof en hoop die dit jaar centraal staan in 'The Passion'.

Praktische informatie
Het concert begint om 20.00 uur in de Sionskerk, Jacob Catslaan 73, 3705 BP Zeist. Het belooft een muzikale avond vol variatie en emotie te worden, met voor ieder wat wils. Mis deze unieke gelegenheid niet om twee toporkesten uit de regio te horen in een programma dat zowel historische verhalen als moderne thema’s omvat.

Datum en tijd: Zaterdag 12 oktober 2024, 20:00 uur
Locatie: Sionskerk, Jacob Catslaan 73, Zeist