Valaisia Brass Band wint 34e editie Swiss Open

Laatste update om 06:55 op Tuesday, 24 September

De 34e editie van de Besson Swiss Open Brass Band Championships vond plaats op 21 september 2024 in het KKL Luzern, georganiseerd als onderdeel van het World Band Festival Luzern. Tijdens deze prestigieuze competitie streden tien top brassbands om de titel van Swiss Open Champion.

De deelnemende bands, waaronder Brass Band Berner Oberland, Valaisia Brass Band en Brass Band Fribourg, voerden zowel een verplicht teststuk uit, Masquerade van Philip Wilby, als een vrij gekozen werk. De vrije keuze composities varieerden van The Essence of Time (Peter Graham) tot Harmony Music (Philip Sparke).

Valaisia Brass Band behaalde de overwinning, waarmee ze wederom hun uitstekende reputatie in de brassbandwereld bevestigden; Glenn Van Looy won daarnaast ook de solistenprijs met deze band. Naast de algemene titel werd er ook een speciale prijs uitgereikt voor het best uitgevoerde vrije keuze werk en een prijs voor de beste solist.

Deze competitie wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury, die de optredens op anonieme wijze beoordeelt, zonder zicht of contact met de bands, wat de objectiviteit van het oordeel garandeert.

De uitslagen: