Brassband Festival Midden Nederland druk bezocht

Laatste update om 08:26 op Thursday, 3 October

Met acht deelnemende bands belooft het Brassband festival midden Nederland festival op zaterdag 5 oktober ook dit jaar een avond te worden gevuld met afwisselende muziek. Met Euregio Brassband en Brassband Ulicoten vinden ook de bands buiten de regio de inmiddels de weg naar het Icoon Theater in Amersfoort. 

Voor veel bands is het jaarlijkse festival al bijna 15 jaar een geschikt moment als try-out voor de Nederlandse Brassband Kampioenschappen. Maar het BBFMN is veel meer dan dat: sinds enkele jaren is het festival ook expliciet opengesteld voor brassbands die graag een mooi totaalprogramma verzorgen, andere brassband-muzikanten ontmoeten en met een nuttig juryrapport huiswaarts keren. De bands presenteren zich -naast een eventuele testpiece- met een vrij programma, waarin ze laten horen wat ze kunnen. Daarnaast dingen alle bands mee naar prijzen voor het beste testpiece, de beste solist en het beste totaalprogramma.

De deelnemers van deze editie:
Felison Brass - Velsen-Noord
Brassband Ulicoten - Ulicoten
Euregio Brassband - Borne
Alkmaar Brass - Alkmaar
Brassband Kunst en Vriendschap - Meeuwen
Randstad Brass Adventure - Den Haag
Brassband Schoonhoven B - Schoonhoven
Brassband Amersfoort - Amersfoort

Jurylid van dienst is dit jaar niemand minder dan Anno Appelo. Hij zal de bands van feedback voorzien en de prijzen verdelen. Maar een gezellige avond hebben met brassband vrienden staat uiteindelijk voorop.

Kaartjes zijn 12,50 en voor kinderen 5,-. Inmiddels te bestellen via DEZE LINK