51e Editie Altena StreekFestival

Laatste update om 10:06 op Friday, 20 September

Het Altena StreekFestival, dat op 12 oktober 2024 zijn 51e editie viert, is een jaarlijks evenement dat blaasmuziek in de regio Altena promoot. Het festival biedt een podium aan 21 orkesten (brassbands, harmonie-, fanfare- en showorkesten) uit de gemeente Altena. De orkesten krijgen niet alleen de kans om op te treden, maar ontvangen ook feedback van deskundige juryleden. Dit jaar zullen Vincent Verhage en Chris Derikx de jury vormen. Verhage behandelt het ochtendprogramma en Derikx neemt de rest van de dag voor zijn rekening. Hun juryrapporten bevatten waardevolle tips om de orkesten verder te helpen in hun muzikale ontwikkeling.

Het evenement wordt gehouden in het Dorpshuis Tavenu en Sporthal De Iris te Nieuwendijk. De toegang is gratis voor orkestleden en kinderen tot 12 jaar, terwijl overige bezoekers een kleine bijdrage van €4 betalen. Het festival, dat zijn oorsprong vindt in 1972, is een belangrijk moment voor de blaasmuziekgemeenschap in Altena, die hiermee zowel hun muziek kunnen delen als leren van de feedback.

Het Altena StreekFestival is georganiseerd door de in 2021 opgerichte stichting met dezelfde naam, die als doel heeft blaasmuziek in de regio te stimuleren. Dit jaarlijkse evenement biedt een unieke gelegenheid voor orkesten om hun talenten te laten zien en te groeien dankzij professionele evaluaties.