Nederlandse Jeugd Brass Band Zomerweek 2024!

Laatste update om 12:43 op Wednesday, 14 August

Vandaag zijn 63 enthousiaste muzikanten vanuit alle hoeken van Nederland (en België) vertrokken naar Knegsel, Noord-Brabant. Zij doen mee aan de Zomerweek van de Nederlandse Jeugd Brass Band (NJBB), die dit jaar plaatsvindt van 13 tot en met 18 augustus.

Onder de professionele leiding van dirigenten Philip Harper en Stefan van der Wilt zullen de muzikanten hun talenten ontwikkelen en samen repeteren in twee brassbands.

De Zomerweek belooft een unieke ervaring te worden met een uitdagend en gevarieerd programma. Van grote werken als 'The Year of the Dragon' en 'Resurgam' tot solo-optredens van getalenteerde bandleden.

Naast de intensieve repetities organiseert de NJBB op 15 augustus een speciale dirigentenclinic, waarbij dirigenten de kans krijgen om hun vaardigheden te ontwikkelen en samen te werken met de jeugdbands onder begeleiding van Philip Harper. De week wordt feestelijk afgesloten met twee concerten die het resultaat van deze muzikale week laten zien:
Zaterdag 17 augustus 20:00
Binnenconcert in De Leenhoef, Steenstelseweg 8A, Knegsel
Zondag 18 augustus ± 13:00
Buitenconcert op het dorpsplein van Knegsel

Dankzij de ondersteuning van onder andere Besson, het Fonds voor Cultuurparticipatie, stichting NBK en het VSB fonds wordt deze inspirerende week mogelijk gemaakt.

Mis de kans niet om de bijzondere sfeer en het muzikale talent van de NJBB zelf te ervaren