KMKJWF deelt podium met 80 jeugdmuzikanten

Laatste update om 09:15 op Friday, 7 June

De muzikanten van de KMKJWF, die onlangs nog te zien waren, geeft die avond samen met ca 80 jeugdmuzikanten uit de provincies Groningen en Drenthe een spectaculair concert. 

Wat kunt u verwachten naast prachtige muziek? Speciale effecten, een drone, première van het nieuwe stuk Ellert en Brammert van de hand van Ivo Kouwenhoven én 2 geweldige solisten. Namelijk Lito Fontana (trombonist uit Italië) en Daniël Schwagermann (de jongste muzikant van KMKJWF, op bastuba). Het Groot Jeugdorkest komt voort uit het project Bloazen Bliksem van de Muziekbond Groningen Drenthe (MGD). 

Het concert is een van de onderdelen van de Groningen Brass Experience die van 5 t/m 9 juni plaatsvindt in de regio Groningen-Assen. Zo zijn er: buitenconcerten door internationale topbands als:
* Sidral Brass Band (ES), BRASSers (D), All About that Bass (NO)
* Maas Live – Brass Experience: feestavond met Sidral Brass Band en de BRASSers,
* Dutch Open Brass Band Championships (DOBC) waar 19 brassbands uit Nederland, België en Duitsland strijden om de kampioenstitel in de 2e, 1e en Kampioensdivisie.
* Ommelandconcerten: lokale verenigingen die met internationale topartiesten en -bands een gezamenlijk optreden geven. Deze concerten vinden plaats in Grolloo, Boertange, Zuidbroek, Vries, Haren en Grijpskerk.

Kortom Groningen Brass Experience is een festival met muziek voor iedereen wat wils, van fanatieke blaasmuziekfans tot winkelend publiek op straat. Het volledige programma is te vinden op groningenbrass.com. Voor sommige onderdelen is er kaartverkoop. Wil je het niet missen? Bestel dan nu je kaarten via de website.