Brassband Rijnmond naar Europese Kampioenschappen met Paul Holland

Laatste update om 10:52 op Thursday, 30 May

In november 2023 heeft Brassband Rijnmond, onder leiding van Luc Vertommen, de Nederlandse Kampioenschappen gewonnen. Dit betekent dat de band Nederland mag vertegenwoordigen op de Europese Brassband Kampioenschappen in Stavanger in 2025.

Luc Vertommen is ook de vaste dirigent van Hauts-de-France en heeft afgelopen januari met hen het Franse kampioenschap gewonnen. Hierdoor is hij in de unieke positie dat hij met twee bands naar de Europese Kampioenschappen zou kunnen gaan, wat organisatorisch niet haalbaar is. Daarom is in overleg besloten dat Luc Vertommen Hauts-de-France zal dirigeren in Stavanger, terwijl Brassband Rijnmond onder leiding van Paul Holland zal staan. Luc zal de voorbereidingen voor Brassband Rijnmond op zich nemen, waarna Paul Holland het dirigeerstokje overneemt voor het kampioenschap.

Paul Holland is een ervaren dirigent, onder andere van Flowers Band, die uitkomt in de Championships Section in Engeland. Hij is geen onbekende in Nederland; vorig jaar dirigeerde hij de Nederlands Jeugd Brassband, waar ook enkele leden van Brassband Rijnmond deel van uitmaakten. Daarnaast werkt hij op projectbasis samen met Brassband Schoonhoven.

Brassband Rijnmond kijkt vol verwachting uit naar Stavanger en naar de samenwerking met Paul Holland!

Foto: NBK