Spectaculair jubileumconcert Altena Brass

Laatste update om 19:49 op Monday, 27 May

Op zaterdagavond 25 mei gaven Altena Brass en de wereldberoemde trompettist Thomas Gansch een spectaculair jubileumconcert ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van Altena Brass. Het concert vond plaats in een volle zaal in 't Uivernest in Hank.

Briljant entertainment
Altena Brass begon de avond met enkele traditionele brassbandwerken, waaronder Rhapsody in Brass van Dean Goffin en een bewerking van het koraal David of the white rock. Aansluitend betrad de wereldberoemde trompettist Thomas Gansch het toneel en ontvouwde zich een boeiend, spannend en vrolijk samenspel tussen solist, dirigent en band. Thomas Gansch soleerde onder andere in het trompetconcert van Harry James, Miles from home van Bart Piqueur en improviseerde op onder andere Birdland van Joseph Zawinul. Gansch presenteerde zich zoals het grote publiek hem kent: als briljant entertainer én fenomenale trompettist. Bovendien bleek de combinatie van Gansch en dirigent Ward de Ketelaere goud waard: samen zorgden zij met humor, improvisatie én een zeer hoog muzikaal niveau voor een van de meest bijzondere concerten in de geschiedenis van Altena Brass.

Koninklijke onderscheiding
Halverwege de avond werd door wethouder Shah Sheikkariem van de gemeente Altena nog een bijzondere handeling verricht: oprichter, bestuurslid en drijvende kracht achter Altena Brass Wilma Wijgers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Wijgers ontving deze koninklijke onderscheiding voor haar inzet in de afgelopen decennia voor Altena Brass en de HaFaBra-sector in het algemeen.