GSF 2024: 4e divisie CMV De Bazuin Groningen

Laatste update om 11:38 op Sunday, 26 May

CMV De Bazuin - Groningen
Dirigent: Johannes Weening

William Blueheart March - Rudy Böhmer
Vox Delicti - J.D. Dykes, Danielle Gombert
A Mis Abuelos - Jirka Kadlec
Solist: Vincent Weehuizen - Ritzema - hoorn
Andries en de Lieflijke - Rob Goorhuis

De Bazuin Groningen kiest William Blueheart March om dit optreden te openen. Deze mars wordt met veel overtuiging en klankvol gebracht.

Een totaal contrast is Vox Delicti een Hymne van J.B Dykes in arr. van Danielle Gombert. Binnen het werk is er ook nog sprake van contrasten in de instrumentatie. Soms heel klein met een enkel instrument, daarna weer met volledig orkest. Dit alles met een prettige orkestklank.

A Mis Abulos een werk van de jazzmusicus Arturo Sandoval. Dat werd in de eerste maten van dit stuk al duidelijk. Deze keer in versie met solo-horn, een niet alledaagse keuze. De balans bleef wonderwel bewaard door het feit dat de hoorn in de richting van de zaal speelt. 

Andries en de Liefelijke heeft een niet alledaagse openings: unisono, 'gevaarlijke' rusten en inzetten. Dit orkest was uiterst geconcentreerd bij deze passage. Het allegro moderato was in aanvang wat aan de 'zware kant', na enkele maten had men de juiste puls en stijl weer hervonden en kon ook bij dit orkest de muziek gaan stromen.

Een mooi optreden met bijzondere contrasten in het programma.