GSF 2024: 5e divisie Laudando

Laatste update om 13:37 op Saturday, 25 May

Laudando - Appelscha
Dirigent: Sander Snip

St. Florial Choral - Thomas Doss
Aria for Alto Sax - Lorenzo Pusceddu
Solist: Mathijs Marissen - Altsaxofoon
Sterke Yerke - Geert Jan Kroon
Under the Double Eagle - Steven Verhaert

Laudano kiezen voor het gedragen inspeelwerk St. Florian van Thomas Doss. Het is nog wat zoeken naar de klank en balans. Gedurende het werk groeide de overtuiging. Nou, ja... daar is het inspeelwerk voor.

In tegenstelling tot de aangekondigde solo voor altsaxofoon is het solowerk 'Sorry' van Collin Benders (Kyteman). De soliste (door de wijziging moeten we haar naam helaas schuldig blijven) gaf een zeer verdienstelijke vertolking van dit werk. In de partituur staan de 'vrijheden' dit Kyteman zich permiteert uitgeschreven. Een hele opgave om dit 'letterlijk' te reproducern

Sterke Yerke. Ook bij dit orkest is het duidelijk dat 'het verplichte werk' ruime aandacht heeft gekregen in het repetitie proces. Een verzorde opening loopt door duidelijk eerste allegro. In het gedeelte 'For a better word' komt het koraalspel mooi over. De instrumenten met de dempers zijn iets te voorzichtig. 

'Sterke Yerke III' krijgt een overtuigende start en doorwerking. 'Salvaged' start wat wankel maar hersteld prima in de finale passage.

Als een 'echt blaasorkest' (in de goede zion van het woord) wordt dit optreden afgesloten met de mars 'Under the Double Eagle'. Een repertoirestek  waar Laudano zich geheel thuis voelt.